Lošije bankarsko poslovanje

Bez autora
Jun 10 2012

Crnogorska komercijalna banka (CKB) završila je prvo tromjesečje sa neto gubitkom od 4,54 miliona eura, 29,2 odsto manjim u odnosu na isti period prošle godine. I Prva banka završila je prvi kvartal sa neto gubitkom od 1,41 milion eura, skoro šest puta većim nego u uporednom periodu pošle godine. Prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Centralne banke, neto prihod Prve Banke Crne Gore od kamata na kraju marta iznosio je 2,47 miliona eura i bio je 37 odsto veći nego u uporednom periodu. Neto prihod od naknada je na kraju prvog tromjesečja dostigao 235 hiljada eura, što je 32 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Depoziti banke su na kraju marta iznosili 199,34 miliona eura, dok je neraspoređeni gubitak bio 36,13 miliona eura. Obaveze banke prema Vladi smanjene su na 4,35 miliona eura, dok su rezerve za kreditne gubitke po vanbilansnim kreditnim izloženostima iznosile 503 hiljade eura.

Lošije bankarsko poslovanjeCrnogorska komercijalna banka (CKB) završila je prvo tromjesečje sa neto gubitkom od 4,54 miliona eura, 29,2 odsto manjim u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Mina biznis.

I Prva banka završila je prvi kvartal sa neto gubitkom od 1,41 milion eura, skoro šest puta većim nego u uporednom periodu pošle godine. Prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Centralne banke, neto prihod Prve Banke Crne Gore od kamata na kraju marta iznosio je 2,47 miliona eura i bio je 37 odsto veći nego u uporednom periodu.

Neto prihod od naknada je na kraju prvog tromjesečja dostigao 235 hiljada eura, što je 32 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Depoziti banke su na kraju marta iznosili 199,34 miliona eura, dok je neraspoređeni gubitak bio 36,13 miliona eura.

Obaveze banke prema Vladi smanjene su na 4,35 miliona eura, dok su rezerve za kreditne gubitke po vanbilansnim kreditnim izloženostima iznosile 503 hiljade eura.

Ukupna aktiva Prve banke smanjena je na kraju prvog kvartala 28 odsto na 241,07 miliona eura.

Skupština akcionara Prve banke u četvrtak je imenovala nove članove Odbora direktora. Dosadašnjeg predstavnika Elektroprivrede u tom tijelu Masima Salu zamijenio je Enriko Malerba, dok je umjesto Predraga Drecuna izabran dosadašnji savjetnik Borda direktora, Milorad Pavlek.

Prema izvještaju o poslovanju CKB, objavljenom na sajtu Centralne banke, neto prihod od kamata na kraju marta je porastao 41 odsto na 5,07 miliona eura.

Banka je na kraju prvog kvartala zabilježila i 1,75 miliona eura neto prihoda od naknada, 12,7 odsto manje nego u uporednom periodu.

Depoziti su na kraju prvog tromjesečja dostigli 532,66 miliona eura, dok je neraspoređeni gubitak bio 73,26 miliona eura. Obaveze banke prema Vladi iznosile su 12,4 miliona eura, kratkoročne pozajmice 7,88 miliona, a dugoročne 26,44 miliona eura.

Ukupna aktiva banke na kraju marta je bila 658,33 miliona eura, što je 7,2 odsto manje nego u uporednom periodu.

Većinski vlasnik CKB je mađarska OTP grupacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik